Wordt Coöperant

Gelooft u in onze start-up microbrouwerij? Dan bent u hier op de goede plaats! Onze brouwerij staat nog in haar kinderschoenen maar onze creatieve ideeën voor de toekomst zijn letterlijk en figuurlijk aan het brouwen… We kunnen ze echter alleen dankzij de steun van u, de coöperant, allemaal verwezenlijken.

“Coöperant”, wat is dat?
Een “coöperant” of in correct Nederlands “een lid van een coöperatieve” is in de eerste plaats iemand die gelooft in het project van de coöperatieve vennootschap en daarom ondersteuning wil bieden. U wordt als coöperant met andere woorden ambassadeur van de brouwerij.

Transparantie


Brouwerij Valduc-Thor bestaat in principe uit twee verschillende ondernemingen. Zo is het onderscheid tussen productie en verkoop transparant. Brasserie Thor cvba (de coöperatieve) enerzijds staat in voor het effectief brouwen van de bieren en Brasserie Valduc bvba anderzijds verzorgt de distributie, verkoop en commercialisatie van het merk Valduc.

Als coöperant kan u de financiële plannen van beide vennootschappen consulteren alsook de statuten en de jaarrekening.

De voordelen


Op de jaarlijkse algemene vergadering kunt u, net als alle andere coöperanten, volgens aandeel, deelnemen aan de jaarlijkse vergadering en ideeën voorstellen. De formaliteiten vindt u terug in het aanvraagformulier van de co-operatieve.
U koopt als coöperant B-aandelen aan en bezit als coöperant daarom enerzijds de voordelen van een crowdfunding en anderzijds die van deelname in het kapitaal en fiscale aftrekbaarheid (Tax Shelter). Brouwerij Thor bvba is de enige in haar soort die beide voorstellen combineert.
 Voor één B-aandeel, ontvangt u jaarlijks gratis 24 flessen speciaalbier gebrouwen in de brouwerij.
 Voor 5 B-aandelen, ontvangt u 5 x 24 flessen en wordt u uitgenodigd op de jaarlijkse algemene vergadering, inclusief diner .
 Voor 10 B-aandelen, bent u een zogenaamde decision maker en zal er met uw stem rekening gehouden worden op de beslissingen van de algemene vergadering. U ontvangt eveneens jaarlijks 10 x 24 flessen.
 Voor 50 B-aandelen, zal u naast de reeds opgenoemde voordelen jaarlijks één uniek eigen brouwsel kunnen realiseren in samenwerking met de brouwmeester. Alleen de grondstoffen zullen worden aangerekend. Dit is bijvoorbeeld een interessante formule indien u een nieuwe brouwer bent en nog niet uw eigen installatie heeft.
Bovenop deze voordelen in natura, deelt u ook in de winst (gelimiteerd tot 6%) door het principe van beloning in dividenden voor leden van een co-operatie ve vennootschap.

Een duurzame brouwfilosofie


We ontwierpen het gebouw van de brouwerij zo, dat het energieverbruik zo laag mogelijk gehouden kan worden. We kozen in de eerste plaats natuurlijk voor een goede isolatie, maar we richtten het gebouw ook energie-efficiënt in. We hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om de warmte die door onze koelgroep wordt afgegeven te verbinden met onze warme kamer zodat we de warmte in deze ruimte kunnen recupereren in plaats van ze kwijt te spelen aan te buitenlucht. Het labo en degustatielokaal situeren zich dan weer boven de warme kamer, zodat we ook hier de warmte kunnen hergebruiken. Ook in het onthaal en de bureaus hebben we geen extra verwarmingsinstallatie nodig, want deze ruimtes bevinden zich boven de stoomketel.
Naast energiezuinig, willen we ook zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn. Dankzij u als coöperant, zal onze volgende investering er een in zonnepanelen zijn, ook al levert onze energieleverancier nu al 100% groene stroom.

 

Het Sociale Aspect


Om deel te nemen aan een rechtvaardigere wereld, heeft de brouwerij besloten om 5% van de winst te investeren in goede doelen. Jaarlijks zullen de goede doelen op de algemene vergadering gekozen worden. We zijn namelijk op zoek naar partners en staan open voor voorstellen. Vanaf maart 2017 steunen we alvast UNICEF .
Als brouwerij willen we er uiteraard voor zorgen dat onze brouwsels een plezier blijven. Daarom respecteren we de Arnolduscode, vernoemd naar Sint-Arnoldus, de patroonheilige van de brouwers. De code houdt het bevorderen van verstandig bierverbruik en de preventie van alcoholmisbruik aan. Dit betekent onder andere dat er geen alcoholische dranken worden geserveerd aan jongeren tot 16 jaar en dat we de preventie van bestuurders onder invloed ondersteunen.

Begin 2017 namen we onze eerste twee werknemers aan. Deze jobcreatie wordt mogelijk gemaakt dankzij het partnerschap met het Waals gewest en u als coöperant.

 

Enkele cijfers


Voor een investering van 10 B-aandelen ter waarde van €3.000:

Best Case Scenario:

Fiscale aftrekbaarheid: 45% => reële investering: 1750,00 EUR
Waarde 24x33cl flessen speciaalbier: ~ 10 X 40,00 EUR => 400,00 EUR/jaar
Deelname in de winst: 6% => 180,00 EUR/jaar
Return On Investment (ROI): 580,00 EUR/1750,00 EUR = 33% /jaar, of ongeveer 50 keer meer dan bij een klassieke spaarrekening.

Worst Case Scenario:

U betaalt geen belasting en er is geen winst:
Fiscale aftrekbaarheid: 0% => reële investering: 3000,00 EUR
Waarde 24x33cl flessen speciaalbier: ~ 10 X 40,00 EUR => 400,00 EUR/jaar
Deelname in de winst: 6% => 0,00 EUR/jaar
Return On Investment (ROI): 400,00 EUR/3000,00 EUR = 13% /jaar , ongeveer 20 keer meer dan bij een klassieke spaarrekening.

Risico

Uiteraard is er aan een investering altijd enig risico verbonden. Net zoals elke andere vennootschap, kunnen ook wij bij een faillissement de integrale terugbetaling van de investering in aandelen niet garanderen. We zijn er echter wel van overtuigd dat we dankzij onze nieuwe installatie, die van zeer goede kwaliteit is, bij een mogelijke verkoop een gedeelte van de investering zullen kunnen recupereren.

Ons Ondersteunen

Bent u overtuigd en wilt u meestappen in onze droom? Klik dan op onderstaande link of stuur een mail naar info@brasserievalduc.be. U kan al uw vragen of voorstellen op ons afvuren, ons gewoon vertellen wat u boeiend vindt aan ons project of waarom u het project wilt ondersteunen. U kan ons natuurlijk ook ter plaatse ontmoeten, de brouwerij bezoeken en onze producten proeven, zodat u volledig overtuigd raakt van ons concept. Wij kijken er alvast naar uit om uw feedback te ontvangen en proberen zo snel mogelijk te antwoorden op uw mail. Een formulier ter inschrijving van de aandelen en de overschrijvingsgegevens zullen u toegestuurd worden.

Devenez coopérateur

Hoppige groeten en hopelijk tot in de brouwerij!

Antoine & Peter

Brouwerij Valduc-Thor


Rue du Ponceau 36
1360 Thorembais-Saint-Trond (Perwez)
België
tel  : +32 483 01 08 99 (FR)
tel : +32 474 35 47 15 (NL)

Beer shop

donderdag
12 h 00 min - 19 h 00 min

Visite de la Brasserie sur rendez-vous

maandag
9 h 00 min - 21 h 00 min
woensdag
9 h 00 min - 21 h 00 min
zaterdag
9 h 00 min - 21 h 00 min